2018-02-19 10:36Pressmeddelande

​Allt fler handlare väljer att sälja överlager via auktion

PS Auction ABPS Auction AB

Auktionsföretaget PS Auction har märkt en markant ökning av handlare som väljer att sälja ut överlager via auktion istället för att rea det själva. Bättre betalt än vid rea och möjligheten att sälja ut på en annan marknad är viktiga orsaker.

PS Auction är auktionsexperter sedan 1958 då bolaget grundades. Idag är bolaget nätbaserat och skapar Europas varukretslopp genom effektiva ägarbyten av ”newused” verktyg, varulager, fordon och maskiner. Bolaget har historiskt varit inriktad på att via auktion avveckla företag vid nedläggningar och konkurser. Men ett område som växer kraftigt just nu är försäljning av överlager.

Ny kanal som inte kannibaliserar på egen marknad
På senare tid har ett flertal stora kedjor inom bygg, vvs och el kontaktat PS Auction för hjälp med att sälja av överlager av gods som de annars måste rea ut i butiken. Många stora handelskedjor har fått upp ögonen för detta som ny kanal som inte kannibaliserar på den egna marknaden.

Torbjörn Friis är ansvarig för auktion av nya varor på PS Auction menar att handlarna i många fall får ut nästa samma försäljningsbelopp via auktion som butikspris. En annan fördel som många butikskedjor uppskattar med att slippa ha rea i sina butiker är att personalen kan koncentrera sig på fullprisvaror.

– Genom att sälja överlager via tredje part slipper butikerna att dränera sitt varumärke med rea, eftersom varorna säljs under annat namn och i många fall på andra marknader, vilket också gör att den egna marknaden inte mättas av reavaror, säger Torbjörn Friis.

Att trenden är här för att stanna är Torbjörn Friis övertygad om. Bland de branscher som vi närmast kommer se auktionera ut sina överlager är butikskedjor, grossister och återförsäljare inom heminredning, hemelektronik och bilreservdelar spår Torbjörn.

– Det är lätt att göra en felberäkning av marknaden nu när konkurrensen från e-handeln ökar, dessutom frigörs både lagerutrymme och kapital när överlager auktioneras ut, vilket talar för en ökad auktionsmarknad, säger Torbjörn Friis.

För mer information:
Torbjörn Friis, PS Auction: torbjorn.friis@ps.se eller 070-750 8165


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty