2014-08-19 06:39Pressmeddelande

Borren från Hallandsåsen säljs på auktion

PS Auction ABPS Auction AB

Tunnelbygget i Hallandsås avvecklas efter 23 år.

Borrarna i Hallandsås har gjort sitt för tunnelbyggaren Skanska-Vinci. Nu läggs en mängd tung utrustning ut på auktion på internet via PS Onlineauktioner.

4 september förra året bröt det svenskfranska konsortiet Skanska-Vinci genom berget i det 8,7 kilometer långa västra tunnelröret i Hallandsås. Nu påbörjas avvecklingen av bygget av Sveriges längsta och mest omskrivna järnvägstunnel.
Anläggningsmaskiner och annan utrustning säljs på internetauktion. På www.PS.nu finns bland annat ett par mil galvade vattenrör (se bild), teleskoplastare, kylaggregat, en halv mil högspänningskabel, tunnelfläktar, betongsprutrobotar, betongbilar och en av de stora bergborrmaskinerna. Det är en Atlas Copco Boom Rocket (se bild) som använts för att öppna de nitton tvärtunnlarna som förbinder de två huvudtunnlarna.

Hela auktionsvärdet är beräknat till 14,6 miljoner kronor.
– Det är en omfattande auktion. men vi har stor erfarenhet av att förmedla tunga maskiner och industriell utrustning till köpare både i Sverige och utomlands, säger Per Henriksson, vd för PS Onlineauktioner.

Tunneln genom Hallandsås är ett av Sveriges mest kontroversiella och uppmärksammade infrastrukturprojekt genom tiderna. Efter utmanande tekniska svårigheter och omfattande miljödebatt slutförs nu det komplicerade projektet framgångsrikt.
Utanför de södra tunnelmynningarna i Förslöv pågår markarbeten för de kommande spåren.
Tunneln skall stå helt färdig och öppnas för tågtrafik under nästa år. Det är 40 år efter att planeringen började, och 23 år efter att tunneldrivningen påbörjades.

Kontakta Per Henriksson för frågor om auktionen och information om PS Onlineauktioner. 076-7747301, per.henriksson@ps.nu
Frågor om tunnelprojektet: Anders Lindqvist, Skanska Vinci - Project Hallandsås. 076 130 4414 anders.v.lindqvist@skanska.se


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty