2020-05-26 09:00Pressmeddelande

​Eldorado för heminredare med personlig stil

PS Auction ABPS Auction AB

I ett magasin i Frihamnen i Göteborg finns en unik samling verkligt udda inredningsdetaljer. Det är ett eldorado för trendiga heminredare. Här finns 1 500 äldre föremål från pub- och krogvärlden. Ett flygplan, en jazzorkester, en kubansk cigarrautomat eller ett jättelikt stoppur kanske kan sätta personlig stil på bostaden.

SVT:s livsstilsprogram Vem bor här? är Sveriges fjärde mest sedda tv-program. Med nästan 1,7 miljoner tittare i alla åldersgrupper är det bara Mästarnas mästare, Best i test och Skavlan som har större tv-publik. (Källa: MMS månadsrapport april 2020)

Intresset för heminredning, livsstil och återvinningstrenden är på topp i Sverige – och har byggts upp under flera år.

I Vem bor här? tas tittarna med till många väldigt speciella hemmiljöer. Allt från sobert inredda paradvåningar till personligt färgade bostäder där varje kvadratmeter rymmer alla möjliga udda inredningsdetaljer. Det är prylar som skapar rena drömvärldarna mitt inne i alldagliga bostadskvarter.

Det betyder också ett uppsving för loppis och auktioner. Många letar efter föremålen som aldrig någonsin kommer att förekomma i en Hemnetannons.

– Det finns många ställen att söka på, men vi ser hur vår kundkrets breddas vecka för vecka nu. Från att ha varit en marknadsplats som dominerats av företag har vi nu fått mängder med privatpersoner som kunder. De gör fynd i vårt auktionsutbud med föremål som inte går att hitta någon annanstans, säger Per Henriksson, vd PS Auction.

– Det är förstås roligt både för oss och för våra säljande kunder. Men det är framförallt en trend som stärker vår vision om att bra saker alltid ska användas så länge som möjligt. Det går att göra många fynd och samtidigt bidra till konsumtion med förnuft.

Just nu pågår första delen av en auktion på PS.se som totalt kommer att omfatta omkring 1 500 inredningsprylar, ihopsamlade under 40 år av ett företag specialiserat på krogstyling. Det mesta är inköpt i England och Frankrike.

På golvet och längs väggarna i det 800 kvadratmeter stora magasinet i Frihamnen i Göteborg finns allt från galjonsfigurer i trä till gamla vapensköldar, skyltar med skämtmotiv som är så daterade att de blivit roliga igen, mängder med barspeglar, provdockor från anno dazumal, en lastbil fullpackad med änglar, pukor, indianer i trä, virveltrummor, cigarrautomater, och klassiska skyltar som visar vägen till toaletten.

– Det skulle förvåna mig om inte en del av de här grejerna dyker upp i nästa säsong av Vem bor här?, säger Per Henriksson.

För frågor om denna auktion går det bra att kontakta Ola Happstadius: ola.happstadius@ps.se 070-8559110


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty