2014-04-07 11:25Pressmeddelande

GP:s förre annonschef tar över auktionsfirma

PS Auction ABPS Auction AB

PS.nu tar den klassiska bondauktionen till sociala medier. Pettersson & Son växlar upp sin onlinesatsning och rekryterar för att öka närvaron i digitala marknadskanaler.

 
Pettersson & Son har en lång historia som traditionell auktionsfirma. Den grundades redan för ett halvsekel sedan i Svenljunga och har genom åren hållit mängder med stora bondauktioner. Med färgstarka utropare och en publik som kommit lika mycket för samvaron och underhållningens skull som för fyndens.
 
Under varumärket PS.nu har bolaget sedan 2006 också tagit en stark position inom auktioner på nätet.
 
Där säljs allt från konkursbon med stora verkstadsmaskiner till små samlarprylar. Just nu är hela köksutrustningen från den konkursade friskolekoncernen John Bauers gymnasium i Borås till salu.
 
Nu växlas den digitala satsningen upp med rekryteringen av Per Henriksson som vd.
Dessutom anställs Evelina Karlsson för en satsning mot sociala medier. Evelina Karlsson är utbildad vid Lunds universitet med specialisering mot digital kommunikation. Hon har även en bakgrund som eventproducent.
 
Per Henriksson har lång erfarenhet från mediebranschen. Han har bland annat varit annonschef för Göteborgs-Posten och verkat som entreprenör med ett flertal projekt inom digitala medier.
– Jag ser mycket stora möjligheter med onlineauktioner. Det är en bransch som växer snabbt och där styrkan i digital marknadsföring kan ge oss en utväxling som vi tidigare inte har sett i branschen, säger Per Henriksson.
– En klassisk auktion har alltid haft ett stort värde som en social mötesplats. Vi vill bevara den känslan även i de digitala kanalerna.
 
Kontakta Per Henriksson för mer information: 076-7747301, per.henriksson@ps.nuOm PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty