2014-04-24 10:08Pressmeddelande

Här hamnar de klassiska möblerna från simhallen

PS Auction ABPS Auction AB

Äldre Malmöbor kommer ihåg stolarna och sofforna i brun galon från Simhallsbadet i Malmö. Nu tas de till heder igen, för att möblera ett kulturhus i Göteborg.

– De stod i simhallen när pappa var liten. Han kommer ihåg dem från restaurangen, säger Daniel Klamborn som också har annan skånsk släkt som bekräftar möblernas historia.

För några veckor sedan fick han syn på möblerna på auktionssajten PS.nu i samband med utförsäljningen av inredningen från det skånska danspalatset Jägersbo.

– På något sätt hade de hamnat på ett lager, men de hade inte använts där. Jag tror inte de riktigt skulle ha klarat av miljön på Jägers. Det var nog lite hårt där ibland.

Daniel Klamborn gav sig in i en budstrid på PS.nu och tog hem 25 stolar och sex soffor för 20 000 kronor. Det var betydligt dyrare än han tänkt sig, och en vild chansning, medger han.

– Jag hade hoppats att de skulle gå lite billigare. Men jag kände att det är mycket karaktär i dem. Så jag tänkte att jag kan unna mig den investeringen. Jag får dra ned på något annat.

Sofforna är märkta ”HYMA BOLAGEN MALMÖ”. Men det var inte pappas minnen från simhallen som fick Daniel Klamborn att tända till. Han var på jakt efter möbler som skulle kunna passa in i Kulturhuset Oceanen på Stigbergstorget i Göteborg. Det är en vacker funkisbyggnad som behöver matchande inredning.

– Det finns inte så mycket saker här som gör huset rättvisa. Nu har vi en blandning av en massa olika prylar. En del från Ikea.

Därför kommer de slitna och nästan bortglömda gamla möblerna från Malmö åter till heders.

– Jag var mest rädd för att galonen skulle ha torkat. Men den är i bra skick. Det är klart att det finns ett restaureringsbehov, några ben är rangliga, men annars har det fallit väldigt väl ut.

Simhallens galonmöbler hamnar nu i ett hus som byggdes 1939 för forskarna på Oceanografiska Institutet. I mitten av 1990-talet förvandlades det till kulturhus som drivs av en förening och hyser musiker, konstnärer, dansare och teaterfolk.

På en scenvåning arrangeras klubbar och konserter.Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty