2017-05-16 08:08Pressmeddelande

​Jacob Nilsson från Göteborg har gjort 195 konkurser

PS Auction ABPS Auction AB

Jacob Nilsson från Göteborg är erfaren när det kommer till konkurser. Han har gjort över 195 stycken. Som regionansvarig i västra Götaland för auktionsföretaget PS Auction har han varit med och avveckla företag inom alla typer av branscher och sålt allt från hålslag till ett av världens största fartygsvarv.

När ett företag går i konkurs gäller det att rädda så mycket värde som möjligt för fordringsägarna. Att sälja av inventarierna via auktion ger ofta mer pengar än vad man kan tro.– Allt har ett värde för någon. Många av de konkursförvaltare jag jobbar med blir förvånade över hur mycket pengar en auktion kan dra in. I snitt ger en konkursauktion in 300 000 kronor, säger Jacob Nilsson, ansvarig för PS Auction verksamhet i västra Götaland.

Jacob kan sin sak. Han har varit med om 195 konkurser. Han jobbar med auktioner i städer som Strömstad, Uddevalla, Trollhättan, Jönköping, Borås, Halmstad och Göteborg. I hans område handlar det mycket om detaljhandeln samt industriauktioner.

Ibland kommer det in udda auktioner, som för en tid sedan då en flygplansjetmotor av modell gasturbin skulle auktioneras ut.

– Det var ett enormt objekt, 3 meter högt och 6 meter brett. Men vi fick det sålt till Litauen och fick in 145.000 kronor till konkursboet, berättar Jacob NilssonIdag används inte bara auktionsförfarandet vid konkurser utan även vid avvecklingar av företag. Allt fler företag har insett att det finns stora värden att hämta genom att låta marknaden avgöra om det finns ett värde i prylarna eller ej samt att man frigör kapital.

För mer information:
Jacob Nilsson, PS Auctions: 072-063 35 48


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty