2017-05-05 08:00Pressmeddelande

​Krister har gjort över 500 konkurser

PS Auction ABPS Auction AB

Krister Strömbäck är erfaren när det kommer till konkurser. Han har gjort över 500 stycken. Som regionansvarig i Norrland för auktionföretaget PS Auction har han varit med och avveckla företag inom alla typer av branscher och sålt allt från kastruller till ubåtar.

När ett företag går i konkurs gäller det att rädda så mycket värde som möjligt för fordringsägarna. Att sälja av inventarierna via auktion ger ofta mer pengar än vad man kan tro.

– Allt har ett värde för någon. Många av de konkursförvaltare jag jobbar med blir förvånade över hur mycket pengar en auktion kan dra in, säger Krister Strömbäck, ansvarig för PS Auction verksamhet i norra Sverige.

Krister kan sin sak. Han har varit med om över 500 konkurser. Under många år har det varit mycket konkurser inom träindustrin i norra Sverige men på senare år har gruvnäringen drabbats hårt. En av de konkurser han minns mest är MKR-Gruppen för något år sedan.

– Det var en otrolig mängd objekt som vi sålde. Auktionerna drog in rätt stora belopp, vilket var en liten hjälp till alla andra lokala underleverantörer som drabbas av konkursen, säger Krister.

Ubåt - ett av de mest udda objekten
Det som är så spännande att arbeta med auktioner är att allt har ett värde för någon. Tills synes värdelösa saker för en part kan vara av högt värde för någon annan, därav vikten att lägga ut alla objekt i en konkurs. Många udda objekt har passerat i revy under Kristers alla år på PS Auction.

– Det mest udda jag sålt var en ubåt, men jag minns också udda ting som en konkurs i inlandet där en av tillgångarna var en stor hög med siktad matjord och det här var i januari och då är det en hel del snö men vi lyckades sälja en snöhög med jord under, berättar Krister.

– En annan konkurs jag inte glömmer var för några år sedan då en advokat ringer och säger att han fått in en grillbar/pizzeria och frågar när vi kan åka dit. Nästa vecka svarar jag, men advokaten har mer bråttom än så. Det visar sig att elen varit avstängd i två veckor. Det här var veckan efter midsommar så det blev till att åka dit dagen efter. Det som fanns inne i lokalen levde ett eget liv och det luktade hemskt, men vi löste även det genom att få igång elen och frysa ner allt och för att sedan köra bort det. Det finns många saker jag varit med om genom åren men man får väl se i framtiden om jag skriver ner en del, berättar Krister.

Idag används inte bara auktionsförfarandet vid konkurser utan även vid avvecklingar av företag. Allt fler företag har insett att det finns stora värden att hämta genom att låta marknaden avgöra om det finns ett värde i prylarna eller ej samt att man frigör kapital.

För mer information:
Krister Strömbäck, PS Auction: 0725- 33 80 01


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty