2022-06-29 13:09Pressmeddelande

PS Auction - Nu beräknar vi klimatpåverkan

PS Auction ABPS Auction AB

Auktioner alla vinner på
Att handla begagnat och nästan nytt är en bra affär - Det har vi bevisat sedan 1958 och 300 000 kunder verkar hålla med. Det är dessutom väldigt roligt att delta och kanske vinna en auktion.

Nu tar vi ett steg till och ger ännu bättre insikt i hur mycket miljön besparas när du handlar på PS. Tillsammans med Doconomy har vi tagit fram ett nytt verktyg där du som kund kan se vad motsvarande nytillverkat objekt orsakar för co2-utsläpp. 

Så fungerar det!
Vi vill hjälpa kunden förstå sambandet mellan konsumtion och dess påverkan på miljön. För att tydliggöra detta har vi med hjälp av Doconomys & Ålandindex molnbaserade beräkningsmodell, synliggjort vad motsvarande nyproducerade objekt hade orsakat för CO2-utsläpp. Detta för att påvisa vikten av att handla begagnat och nästan nytt.

Det som vi har gjort är en matchning med alla våra kategorier och underkategorier. Detta ger oss ett ungefärligt CO2-värde. Du kan läsa mer om Ålandindex här: https://alandindexsolutions.com/

Genom detta hoppas vi kunna engagera våra kunder i sin vardagliga klimatpåverkan, och därmed vara en del av den cirkulära ekonomin.

PS Auction - En hållbar handling


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty