2017-12-07 09:59Pressmeddelande

​PS Auction genomför Sveriges största industriauktion

PS Auction ABPS Auction AB

Maskiner för 150 miljoner kronor går under klubban när PS Auction genomför Sveriges största industriauktion på många år. Det är konkursboet från Miljösäck i Norrköping AB som auktioneras ut.

Företaget återvinner förpackningsfilm av polyeten, som förädlas till nya plastsäckar avsedda för källsortering, industrier, storkök, renhållning, fastighetsskötsel samt hushåll och trädgård. Bolaget omsatte 115 miljoner SEK 2016 och hade 60 anställda. Maskiner och utrustningar är inköpa genom åren för cirka 150 miljoner SEK. Med egen mekanisk verkstad, konstruktörer och reparatörer är maskiner och utrustningar väl underhållna. Bolaget har utvecklat säckproduktionen sedan 1979.

För mer info om verksamheten, se https://www.youtube.com/watch?v=pTkMi4mS2-4&feature=youtu.be

Verksamheten gick i konkurs tidigare i år. Efter misslyckade försök att sälja verksamheten i sin helhet har nu uppdraget gått till PS Auction att sälja av inventarierna styckevis med hopp om att få in ett betydande belopp till konkursboet som företräds av konkursförvaltaren Oscar Brandin på Advokatfirman Delphi i Linköping.

– Det finns enormt stora värden i fullt fungerande utrustning som vi hoppas kommer till användning i ny verksamhet. Vi är väldigt glada över förtroendet att sköta Sveriges största industriauktion, men framförallt är detta bra för miljön då en mängd utrustningen återvinns istället för att avvecklas, säger Per Henriksson, vd för PS Auction.

Auktionen publiceras på www.ps.se torsdag 7/12 med avslut torsdag 14/12.

För information om auktionen, kontakta:
Simon Happstadius 010-475 91 58 / simon.happstadius@ps.se
William Grönlund 010-475 91 31 / william.gronlund@ps.se


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty