2015-04-13 09:09Pressmeddelande

​Samlarbilsauktionen är tillbaka

PS Auction ABPS Auction AB

Efter förra årets lyckade auktion helt tillägnad samlarbilar, kör arrangören PS Onlineauktioner succén i repris. Bilentusiasterna i Norden är många och varje år lockar träffar och utställningar tusentals intresserade i alla åldrar. Så här i vårtider är efterfrågan som störst och trycket på samlarbilsauktionen ser ut att bli hårt. Förra året gick en Aston Martin DB6 för över 2 miljoner kronor. Årets dragplåster är en riktig raritet: en 1957 års Chevrolet Bel Air Convertible fuel injection.

0 mil och 997 av 1 000 möjliga poäng vid Classic Chevy Meeting i Florida

Det är ett mycket sällsynt exemplar av Chevrolets klassiska Bel Air Convertible som finns till försäljning på samlarbilsauktionen 2015. Årsmodellen är 1957. Motorn har bränsleinsprutning, ger 185 hästkrafter och har en 3-växlad manuell låda. Bilen är aldrig körd och är i perfekt nyskick.

Modellen med bränsleinsprutning tillverkades inte ens i 100 exemplar och många av dem fick insprutningen ersatt med förgasare. Helt enkelt för att mekanikerna inte hade kunskapen att ta hand om bilarna annars.

År 1998 importerades den här bilen från USA och inregistrerades i Sverige. Innan den lämnade USA hann den ställas ut vid träffen Classic Chevy i Florida där den fick 997 av 1000 poäng. Den har varit i nuvarande samlares ägo de senaste tio åren.

PS Onlineauktioners experter bedömer bilens värde till 2 miljoner kronor.

60 000 potentiella köpare

Den 15 maj publiceras alla objekten på psonlineauktioner.se och den 30 maj avslutas auktionen. Förra året fick 49 bilar nya ägare och målsättningen är att få ännu fler i år.

Budgivningen sker på internet och når minst 60 000 unika besökare. En auktion av det här slaget drar många blickar till sig och köparna finns såväl i Sverige och Norden som på en internationell samlarmarknad. 


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty