2015-06-02 14:14Pressmeddelande

Succé när samlarbilsauktion satte besöksrekord

PS Auction ABPS Auction AB

För andra året i rad har PS Onlineauktioner hållit sin stora samlarbilsauktion. Responsen blev fantastisk med rekordmånga 49 000 unika besökare under veckan. Per Henriksson är vd och lovar att det är en tradition som är här för att stanna. Samlarbilarna ska dessutom få sällskap av fler temaauktioner. 

Långt över marknadspriset

Hela 160 eftertraktade samlarbilar deltog i auktionen. Många såldes direkt och ett stort antal är under förhandling och på väg till nya ägare inom kort. Köparna kommer både från Sverige och länder som Finland, Norge, Danmark och Polen.

 – Auktionen blev en stor succé. Flera av objekten är sällsynta på marknaden och när de samlas till ett tillfälle är det många kännare och spekulanter som vill vara med och lämna bud, säger Per Henriksson, vd för PS Onlineauktioner.

Ett av de riktigt unika objekten var en Maserati Mexico, årsmodell 1970, med en 4,7 liters V8. Ägarens satta pris överträffades med råge och slutbudet för det italienska fullblodet landade på 720 000 kronor.

Ytterligare en italienare hörde till succéobjekten. En Ferrari Mondial från 1984 med ett marknadspris på 275 000 kronor gick efter budgivning för 352 000 kronor.

Fler temaauktioner under planering

Samlarbilsauktionen är Sveriges största i sitt slag. Greppet att samla en stor mängd objekt under ett tema uppskattats av både säljare och spekulanter. Tidigare i våras höll PS Onlineauktioner en fritidsbåtsauktion och fler teman är under planering och kommer att presenteras på psonlineauktioner.se framöver. Håll utkik. 


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty