2014-06-27 08:18Pressmeddelande

Svensk fick rekordpris för sin Aston Martin

PS Auction ABPS Auction AB

Intresset för samlarbilar som investeringsobjekt exploderar. En svenskregistrerad Aston Martin DB6 har sålts för 2,3 miljoner kronor. Det är nytt prisrekord i norra Europa, enligt PS Onlineauktioner.

 
En holländsk affärsman lade högsta budet på en silvergrå Aston Martin DB6 Vantage med röd skinnklädsel. För att sedan omedelbart sälja den vidare till en firma i hemlandet som är specialiserad på samlarbilar.

Säljaren, en kvinna i Göteborg, fick betalt långt över förväntningarna för sin raritet.
– Vi har haft mycket glädje av den, både min bror och jag har kört den som sommarbil. Men så visade den sig vara värd betydligt mer än vi hade förstått, säger säljarens son.

2,3 miljoner är en prisnivå betydligt över vad som tidigare betalats för samma modell på andra samlarbilsauktioner i Tyskland och England.
– Vi har scannat andra auktionssajter och hört med auktionskollegor utomlands. Ingenstans i norra Europa har DB6 Vantage gått för högre pris, säger Ola Happstadius som är expert på samlarbilar på PS Onlineauktioner.

Bilen, årsmodell 1968, har funnits i samma familjs ägo i nästan 30 år. Den togs till Sverige 1975, har förvarats inomhus, underhållits väl och är i fint bruksskick.

DB6 är efterföljaren till den klassiska DB5 som James Bond brukade köra omkring i. Den tillverkades i en något större serie, 1 567 exemplar, och brukar inte värderas lika högt som den eftertraktade Bondbilen.
Men nu stiger alltså priserna även på DB6 som har lika vackra linjer, väldesignade detaljer, något längre hjulbas och lite större baksäte.
– Aston Martin är den bilmodell som har ökat mest i värde. Det är prisgalopp på Aston Martin och särskilt DB6, säger Ola Happstadius.

Bilen ingick i den samlarauktion som PS Onlineauktioner avslutade förra veckan. Auktionen fick stort genomslag, även i media, och omsatte totalt 8,3 miljoner kronor på 49 sålda fordon.
Resultatet betraktas som så bra att förberedelserna redan har startat för en ny temaauktion på PS Onlineauktioner.

Bilder och text kan användas fritt för publicering om PS Onlineauktioner anges som källa.Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty