2017-06-02 13:08Pressmeddelande

​Sveriges mest kända och äldsta skrothandlare trappar ner

PS Auction ABPS Auction AB

Karl Adolfsson, mer känd som Skrot-Kalle, öppnade sitt skotlager i Eda midsommarveckan 1956. Vid 83 års ålder väljer han nu att trappa ner sin verksamhet och inleder nu en serie auktioner av sina objekt via PS Auction.

– Än är jag för ung för att lägga av, men eftersom jag har en ansenlig mängd objekt vill jag sälja av en del för komma ner lite i storlek i min verksamhet, säger Skrot-Kalle.

Skrot-Kalle är en legend inom skrotbranschen. I över 60 år har han bedrivit en framgångsrik skrothandel där han framförallt köpt och sålt fordon. Han är en av de främsta experterna i Sverige på veteranfordon och lastbilar och har idag samlat på sig en mängd unika objekt. Bland det som säljs nu är entrepenadmaskiner, lastbilar, husbilar och en och annan veteranlastbil.

– Skrot-Kalles verksamhet är otroligt välskött och innehåller många guldkorn för samlare inom fordon. Vi är glada över att vi fått uppdraget att hjälpa honom att sälja ut en del av verksamheten säger Lars Nilsson, försäljningsansvarig för PS Auction i Värmland.

Den första auktionen avslutas 8 juni och innehåller bland annat dessa objekt:

Dodge Ram brandfordon:
https://psauction.com/se_sv/item/view/383970/dodge-ram-4x4-pickup-brandfordon

Brandbil från 1975:
https://psauction.com/se_sv/item/view/383968/branfordon-scania-80-super-1975

Bandgrävare inkl 4 skopor:
https://psauction.com/se_sv/item/view/383962/bandgravare-abelco-yc30-2-inkl-4-skopor

Samtliga auktioner i denna omgång hittas här:
https://psauction.com/se_sv/item/search/page_se=1&location_sv=SE|11|Charlottenberg

För mer information:
Lars Nilsson, försäljningsansvarig PS Auction Värmland: 0708-23 13 50


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty