2016-11-16 08:00Pressmeddelande

​Världens största samling Puch-mopeder till salu

PS Auction ABPS Auction AB

Nu säljer en affärsman från Umeå sin unika samling av Puch-mopeder. Samlingen är världsunik i sitt slag och innehåller minst ett exemplar av varje Puch-modell som någonsin tillverkad. Samlingen är ett resultat av över 25 års samlande.

Puch grundades av Johann Puch 1899 som J. Puch – Erste steiermärkische Fahrrad-Fabriks-AG. Företaget förenklades senare namnet till Puch-Werke och började sedan göra mopeder under varumärket Puch. Många minns mopedmodeller som Dakota, Montana, Florida, Alabama och Maxi, vilka tillhörde de mest populära mopederna i Sverige under 1960- och 1970-talet. 1987 upphörde all tillverkning av cyklar och mopeder hos Puch.

Efter 25 års samlande - nu säljs alla mopeder
Mopederna har skapat en kultstatus i Sverige och det finns en stor samlarkultur runt Puch. Affärsmannens intresse för Puchmopeder startade när han var 15 år och han har sedan dess köpt mopeder under 25 års tid till sin samling. Hans favorit är en Puch Monza som är den första modell han ägde.

Nu har han dock bestämt sig för att sälja hela sin samling som består av 53 mopeder - ett exemplar av varje mopedmodell Puch tillverkat. I samlingen finns även dubbletter och tripletter av några av modellerna. Samlingen i sig är världsunik - det finns ingen lika komplett samling i hela världen.

– Det var inte ett lätt beslut att fatta för samlaren, men eftersom han inte har tid att göra hela den här samlingen rättvisa hoppas han att någon annan vill köpa den och kanske starta ett museum kring den. Det finns ett enormt engagemang bland Puch-entusiaster runt om i världen och vi vill att de ska kunna få ta del av den här samlingen. Som det är nu är de inlåsta i samlarens magasin och där gör samlingen ingen nytta, säger Krister Strömbäck på PS Onlineauktioner, som företräder säljaren.

Samlingen säljs i sin helhet med ett utgångsbud på 500 000. Det uppskattade marknadsvärdet på mopedsamlingen är 3 500 000 kronor.

Se auktionen här:

https://psonlineauktioner.se/objekt/279688/varldsunik-puch-mopedsamling/

För mer information:

Krister Strömbäck, PS Onlineuktioner: 0725- 33 80 01


Om PS Auction AB

Om PS Auction AB Vår vision: Fullt användbara produkter får aldrig någonsin mer gå till spillo. Med våra tjänster ska människor och företag kunna konsumera med mer förnuft - och ta ansvar för hur varor säljs, köps, transporteras och används. Om tusen år kommer man att skaka på huvudet över hur jorden utarmades under 1900-talet. Det finns bara en planet och vi överkonsumerar en rad av dess resurser. The Planetary Bounderies* kräver att vi byter strategi. Att vi funderar ett varv till innan vi köper, byter eller slänger våra saker. PS Auction tillverkar inte något. Vår roll är att bidra till maximal resurseffektivitet genom att se till att verktyg, varulager, fordon och maskiner inte blir stående, utan snabbt kommer till användning hos nya ägare, när tidigare ägare vill eller måste släppa taget. Tack vare våra professionella medarbetare, vår onlineauktion, vår infrastruktur och vår utbredning i världen förlänger vi livscykeln på varor som redan existerar. Igen och igen. Kontakta gärna våra distriktskontor som finns på följande orter; Svenljunga, Göteborg, Stockholm, Linköping, Karlstad Skellefteå & Malmö


Kontaktpersoner

Per Henriksson
CEO
Per Henriksson
David Benisty
CMO
David Benisty