2024-01-29 12:23Pressmeddelande

Rekordmånga konkurser ger nya möjligheter

Bild tagen från större industriavveckling som tidigare auktionerats ut på PS AuctionBild tagen från större industriavveckling som tidigare auktionerats ut på PS Auction

När kreditupplysningsföretaget Creditsafe summerar konkursåret 2023, gör de det med det högsta antalet konkurser sedan deras mätningar började 1999. Denna trend belyser och understryker behovet av lösningar för ekonomisk återhämtning och hållbar tillväxt.

PS Auction, bland andra, är en viktig aktör i denna process. Målet är att skapa nya ekonomiska möjligheter och att aktivt stödja företags återuppbyggnad. I takt med att konkurserna ökar, är det PS Auctions uppgift att ge andra företag en chans att växa och blomstra, samtidigt som fordringsägare till konkursbon kan få hela eller delar av sin fordran återbetald.

Auktionerna spelar en avgörande roll i att stimulera den lokala ekonomin och främja hållbarhet. Genom att välja begagnat framför nytt, bidrar vi inte bara till en minskning av avfall och överkonsumtion, utan främjar också en cirkulär ekonomi.

Vi frigör kapital och möjliggör att maskiner, inventarier och lager hittar nya ägare, vilket gynnar alla parter.

"Just nu ser vi ett ökat inflöde inom främst bygg-, transport- och tillverkningsindustrin", säger Per Henriksson, VD för PS Auction.

För mer information och för att se aktuella konkurser på auktion, besök: https://psauction.se/Om PS Auction AB

Vi på PS Auction har tillsammans stora ambitioner med en tydlig passion för hållbarhet. Sedan 1958 har vi växt till ett ledande aktör inom auktionsbranschen och den cirkulära ekonomin, med närvaro i hela Sverige.

Sedan 2022 är vi en del av den holländska auktionskoncernen TBAuctions. Koncernen som helhet omsätter 2,9 miljoner objekt årligen, har 30 miljoner webbplatsbesök per månad och sysselsätter drygt 900 personer.

I koncernen ingår, utöver PS Auction, varumärkena Troostwijk (EU), Klaravik (SE/DK), Vavato (BE), Auksjonen (NO), BMA (UK), Epic Auctions (NL) och DAB (DK). Alla med återbruk och cirkularitet som central del i affären.

Med cirka 50 anställda i Sverige hjälper vi varje år över 100 000 auktionsobjekt att hitta nya ägare.    

Vad vi tror på
Vi tror på att fullt användbara produkter aldrig får gå till spillo. Genom våra auktioner möjliggör vi för människor och företag att konsumera med förnuft och ta ansvar för varors livscykel – från försäljning till köp, transport och användning.    

Vad vi gör
Vi frigör kapital åt våra kunder samtidigt som vi förlänger livscykeln för maskiner, inventarier och utrustning. Genom att minimera avfall gör vi en positiv insats både för företag och miljön.  


Kontaktpersoner

David Benisty
CMO
David Benisty